Hos Mental Care kan jeg hjælpe hvor der er brug for det.

Bliv vikar

Friheden er noget af det Anita nyder mest ved at være vikar hos Mental Care. Som vikar er der nemlig stor frihed til selv at kunne vælge, hvornår man gerne vil arbejde. Det er ofte 10,12 timers vagter, hvor du selv vælger, om det skal være dags-, aften-, eller nattevagter.

Hos Mental Care er der både spændende, givende og udfordrende arbejdsopgaver – og det var noget af det, som Anita synes, var fedt. Det at kunne give en masse af sig selv til borgere og patienter, mens man selv vokser en hel del som person.

Gør en forskel

Ønsker du at være vikar, og på denne måde at gøre en forskel for særligt udsatte borgere i socialpsykiatrien? Så er du meget velkommen til at ansøge som vikar hos Mental Care. Som vikar hos Mental Care får du muligheden til at administrere din egen arbejdsdag, og friheden til at bestemme, hvornår det passer dig at arbejde.

Vi har både sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger og ufaglærte tilknyttet som vikarer. Som vikar hos os får du muligheden til at indgå i teams på spændende opgaver, der matcher dine evner og kompetencer, hvor du får muligheden til at trække på dine erfaringer.

Du skal have minimum to års erfaring indenfor socialpsykiatrien for at blive vikar.

Udfyld din ansøgning nedenfor

Er du interesseret i at høre mere om det at være vikar hos Mental Care? Udfyld vores ansøgningsskema, så vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

OBS.: Minimum to års erfaring indenfor socialpsykiatrien er et krav for at blive vikar.

Efter indledende dialog, vil det være essentielt at vi afholder en samtale, hvor vi afklarer kompetencer og forventninger.

Vi skal i den forbindelse have tilsendt din straffeattest samt dit eventuelle uddannelsesbevis.

Hvordan bliver du vikar

Når du vil være vikar hos Mental Care, er det et krav, at du har erfaring inden for socialpsykiatrien. Dette er vigtigt, fordi det kan være forskellige borgere og patienter, du kan komme ud og arbejde ved. Og det kan være forskelligt, hvilke behov, problemer og diagnoser, de har.

Du skal være klar på nye og givende udfordringer. Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde vores hjælp, der hvor den er nødvendig. Er det noget, du har lyst til at være en del af? Så udfyld skemaet længere oppe på siden, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Bliv vikar i socialpsykiatrien

Er et vikarjob i socialpsykiatrien noget, der vækker din interesse? Som vikar hos Mental Care bliver du en del af et kompetent hold, som er en blanding af forskellige sundhedsfaglige grupper. For os er det vigtigt, at de borgere, vi er ude ved, har det godt. Det er vigtigt, vi føler, vi kan hjælpe der, hvor der er behov for det.

Det er også mindst lige så vigtigt for os, at I, der er ansat ved os, trives i jeres arbejde. Derfor lægger vi vægt på og sætte pris på god kommunikation og konstruktiv feedback – og det går begge veje. Hermed kan vi få de bedste udgangspunkter for borgerne såvel som de ansatte. Læs mere om psykiatrimedarbejder vikar her.

To kvinder går på en sti i en skov

Ofte stillede spørgsmål

Infografik om at blive vikar

Fordelene ved at være vikar

At være vikar kan have flere forskellige fordele. Alt efter, hvor man er i livet, kan det være, der er større ønsker til noget end andet. Måske er du studerende og mangler et studiejob, som betaler godt, måske er studierelevant og kan passe i forhold til studiet. Man tager de vagter, der passer bedst ind i familielivet. Mulighederne er mange, og ligeså er fordelene, når du er vikar:

 • Du bestemmer selv hvor meget og hvornår du vil arbejde
 • Du vil opleve en faglig og givende udvikling, når du er på job
 • Der er mulighed for flere forskellige opgaver
 • Du bliver en del af et stærkt og kompetent hold hos Mental Care
 • Du kan få en aldeles fleksibel hverdag

Med et fleksibelt arbejde får du muligheder i hverdagen. Og når arbejdsopgaverne tilmed er alsidige, interessante og fagligt udfordrende, så går det hele op i en højere enhed. Med en attraktiv vikarløn og gode, selvvalgte arbejdstider kan du nærmest skræddersy din egen hverdag.

Job som vikar

Som vikar hos Mental Care, kommer du, som sagt, nærmest til at kunne skræddersy din hverdag og dit arbejdsskema, så det kan passe lige til dine ønsker. Måske sidder du allerede nu og ved, at du gerne vil arbejde som vikar i psykiatrien. Men lønnen er det sidste, du lige skal have afklaret.

Hvis du er interesseret i at finde ud af, hvad du vil kunne komme til at tjene som vikar hos Mental Care, kan du benytte dig af vores lønberegner. Her kan du indtaste, hvad din uddannelse er, hvad dine ønsker er til arbejdstider m.v. Derefter får du en god idé om, hvordan din løn vil komme til at se ud, når du er vikar hos os.

Har du spørgsmål? Besøg vores FAQ eller kontakt os her:

At være vikar

Spørgsmål til det at være vikar, kan ofte være mange. Mental Care ApS har derfor samlet en FAQ nedenfor, der forhåbentlig vil kunne afklare det meste.
Ellers vil vi altid være at træffe på kem@mental-care.dk eller 31251207

Du skal kunne dokumentere erfaring inden for socialpsykiatrien, og have viljen og lysten til at arbejde med særligt udsatte borgere. 

Du kan være uddannet Sygeplejerske, Socialpædagog, SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller være ufaglært – vigtigst af alt er din erfaring med denne gruppe af borgere.

Du kan uploade din ansøgning via vores hjemmeside www.mental-care.dk, eller du kan ringe til Kenneth på tel. 31251207. 

Der vil derefter være behov for en samtale, denne foregår enten på vores kontor i Aalborg, eller via Teams.

 • Mental Care har brug for følgende dokumentation fra din side:
  • Uddannelsesbevis
  • Udførligt CV, gerne med detaljeret oplysninger om dine spidskompetencer
  • Billede
  • Straffeattest (maks. to uger gammel)
  • Oplyse os om relevant referenceperson

Som tilknyttet vikar, er dine muligheder mange. Vi bruger Temponizer som bookingsystem, og via deres App, har du altid dine vagter lige ved hånden.

Mental Care er et særligt sted at være vikar, og det betyder at DU betyder alverden for os. Vi vil være nærværende og du skal aldrig føle dig alene. Vi elsker feedback, også på de ting som knager. Du skal altid føle dig velkommen til at kontakte os på tel. 31251207

Når du tilkendegiver interesse for vagter via vores app, så matcher vi dig på opgaven. Vi kontakter dig ligeledes for at høre om du kunne se dig selv være en del af teamet på opgaven.

Mental Care har ingen krav til antallet af vagter som du skal tage, men vi arbejder meget i teams på opgaverne, hvor det vil være naturligt at byde sig til. Du kan via vores app ligeledes opdatere din personlige kalender, så vi ved om du er til rådighed eller ønsker fri.

Mental Care formidler medarbejdere inden for følgende faggrupper:

 • Sygeplejerske
 • Socialpædagoger
 • SOSU-assistenter
 • SOSU-hjælpere
 • Psykiatrimedarbejdere

Som tilknyttet vikar, vil du nu kunne agere frit via vores app. Her vil du kunne se vores opgaver, funktionsbeskrivelser og hvilke vagter der er ledige. Du kan tilkendegive din interesse, og vi vil ligeledes tilbyde dig vagter via telefonisk kontakt eller beskeder…

Det er vigtigt for os, at du føler dig klar og tryg, og vi vil altid være til stede for en samtale eller dialog omkring stort og småt.

Skulle du blive syg til din vagt, er det vigtigt at du kontakter os hurtigst muligt.

 • Kontoret har åbent mellem 06-20 hver dag, hele året.
 • Ved sygdom til dagvagt bedes du ringe til os senest kl. 06
 • Ved sygdom til aftenvagt bedes du ringe til os senest kl. 12
 • Ved sygdom til nattevagt bedes du ringe til os senest kl. 14

Du kan komme ud for at en kunde ikke ønsker en specifik vikar igen. Mental Care vil i disse tilfælde indlede dialog med kunden, for at få syn for sagen. Herefter vil vi ringe til vikaren og høre vikarens version. I de fleste tilfælde kan det være små misforståelser der fører til at kunden ikke ønsker en vikar, det er ikke ensbetydende med at man ikke kan begå sig på andre opgaver.

Løn, pension og feriepenge

Mental Care udbetaler altid løn hver 14. dag til en NemKonto oplyst af dig.

Lønsedler kan ses via din app, og er altid tilgængelige samme dag som lønnen udbetales.

Uanset din faggruppe, tilbyder Mental Care altid kilometergodtgørelse for op til 100 km. De første 30 km. er egenbetaling. Vi udbetaler altid ud fra statens gældende takster.

Du bedes oplyse Mental Care om, om vi skal bruge dit hovedkort eller bikort til udbetaling af din løn. Således sikrer vi, at udbetalingen er korrekt.

Du vil altid optjene 12,5% af din løn til ferie. Disse indsættes på din feriekonto, og kan tilgås via borger.dk