FAQ

Ønsker du at kunne blive vikar et sted hvor du gør en forskel for udsatte borgere i socialpsykiatrien? Nedenunder har vi samlet svar på de spørgsmål vi oftest møder fra vikarer som ønsker at blive en del af vores vikar-team

For at kunne gøre brug af vores vikarer, skal du blot starte med at kontakte os, hvor vi tager en snak om de konkrete opgaver, du kunne have brug for assistance til. Her fastlægger vi hvilke områder såsom de krav I har til vikarer, en beskrivelse af de pågældende borgere og antal timer.

Alle vores vikarer er specialiserede indenfor socialpsykiatrien og har minimums to års arbejdserfaring indenfor området. Derudover afholder vi en personlig samtale med alle nye vikarer. Det gør vi for at sikre, at de deler de samme værdier som os og har dén indstilling, der skal til for at kunne gøre en forskel ude hos jer.

Vi tilbyder generelt en lavere listepris end øvrige vikarbureauer inden for socialpsykiatrien og gennem en afdækning af jeres behov, skræddersyr vi en løsning med en pris der passer til jer.

Du vil kunne forvente, at vi kan påbegynde en opgave indenfor 24 timer efter første kontakt.

Der er ingen forløb der er hverken for lange eller for korte. Jo længere et samarbejde vi har med jer, jo bedre lærer vi jeres behov at kende og hvilke vikarer I har brug for.

Vores vikarer er uddannede som en af følgende:

  • Sygeplejerske
  • SOSU-assistenter
  • SOSU-hjælper
  • Socialpædagog
  • Psykiatrimedarbejder

Vores vigtigste opgave er at have borgerne i centrum samtidig med, at vi indgår som en naturlig forlængelse af jeres faste personale. Vi bruger tid på at sætte os ind i jeres sted og hos Mental Care vil I altid have den samme kundeansvarlige og kundekoordinator. Den personlige tilgang sikrer flere positive forløb og længerevarende relationer til jer.

Vi vægter ikke kun den personlige relation til vores kunder, men også til vores vikarer. Vi udpeger aldrig en vikar udelukkende ud fra deres CV, og de kan ikke sætte dem selv på en opgave i booking-systemet. Vi afholder altid en samtale med de mulige vikarer omkring den specifikke borger, for at få deres forståelse af opgaven og hvordan de vil løse den.

Derudover er det vigtigt for os, at vi sammen med dig løbende evaluerer vores samarbejde. På den måde lærer vi jer og jeres sted at kende og kan effektivt udpege de rigtige vikarer til jeres opgaver.

Ja, du vil have samme kundeansvarlige og kundekoordinator. Vi er ekstrem bevidste omkring at en tæt og nærværende relation er yderst vigtig for det optimale samarbejde – Vi er en lille organisation, som alle har et tæt kendskab til både vores vikarer og kunder.

I tæt samarbejde med jer som kunde udfører vi altid en konkret opgavebeskrivelse af jeres behov og de faggrupper I mener kan løfte opgaven.

Vi har åbent på telefonen fra kl. 06-20 alle dage, hele året rundt. Opstår der behov for dækning af en akut opgave i ydertimerne, vil vi også kunne håndtere dette.

Ikke-bookede vagter kan afbestilles af jer, direkte i vores bookingsystem. Har vi allerede matchet en dygtig medarbejder på vagten, ønsker vi at tage dialogen med vikaren, hvorfor afbestilling af vagten skal ske telefonisk eller via mail til os.

Hvis vi skulle stå i en situation, hvor I er utilfredse med den arbejdsindsats en af vores vikarer har ydet på jeres arbejdsplads, vil jeres kontaktperson altid være åben for at indgå i dialog. På denne måde kan vi forstå situationen bedre, så vi kan videreformidle dette på en konstruktiv måde, når vi efterfølgende tager dialogen med den pågældende vikar.

Vi vil i samarbejde med jer finde frem til et fast team, der har de bedste forudsætninger for at løfte den pågældende opgave. Det betyder, at du vil møde et udvalg af faste vikarer, som kommer retur på den samme opgave over en længere periode, og på denne måde, kan yde den bedste omsorg for den pågældende borger. Ved at sætte et fast team omkring opgaven kan vi sikre forudsigelighed til den enkelte vikar, til jer som kunde, og vigtigst af alt til borgeren.

Infografik om at blive vikar

Dine fordele som vikar hos Mental Care

Ønsker du at blive vikar, skal det først og fremmest være fordi du ønsker at gøre en forskels ude på landet bosteder og plejehjem.

Derudover er der også flere forskellige fordele ved at være vikar i forhold til hvor du måske er i livet. Som vikar hos Mental Care har du blandt andet følgende fordele:

  • Du bestemmer selv hvor meget og hvornår du vil arbejde
  • Du vil udvikle dig fagligt, fordi du opnår erfaring fra flere forskellige specialopgaver
  • Du bliver en del af et stærkt og nærværende hold
  • Du får en fast kontakt person der tilbyder dig opgaver som passer til din faglige profil

Når I tager kontakt til os for at få assistance til en specialopgaver, udfører vi først en opgavebeskrivelse, der uddyber jeres behov. Vi forventer ikke, at I allerede har alle detaljer på plads, når I tager kontakt til os. Tværtimod ønsker vi at skabe denne beskrivelse i fællesskab med jer, så vi får afdækket alle de afgørende aspekter, Så vi kan finde den ideelle vikar.

Vi udvælger aldrig en vikar udelukkende baseret på deres CV, og de kan ikke selv booke opgaver i vores system. Vi afholder altid en dialog med potentielle vikarer vedrørende den specifikke borger, for at sikre deres forståelse af opgavens natur og deres plan for udførelse.

Prøv vores lønberegner

Som vikar hos Mental Care kan du i realiteten tilpasse din arbejdsplan, så det harmonerer med din hverdag. Måske sidder du allerede med en klar intention om at arbejde som vikar inden for psykiatrien. Lønnen er dog det sidste punkt, der skal afklares.

Hvis du er interesseret i at få en idé om, hvad du vil kunne tjene som vikar hos Mental Care, kan du anvende vores lønberegner. Ved at indtaste din uddannelse samt ønsker til arbejdstider osv., vil du opnå en generel forståelse for, hvordan din vikarløn vil forme sig hos os.

Prøv lønberegneren her

Kontakt os

Lyder det tiltalende at arbejde som vikar i socialpsykiatrien og være støtte til borgere med psykiske udfordringer og diagnoser? 

Men er du ikke helt sikker på, om du opfylder kravene til at være vikar hos os i Mental Care, så tøv ikke med at sende os en besked – så ringer vi dig op og har en samtale om mulighederne.

Send os en besked