Lars Jessen, vikar Mental Care

Fra Forsvaret til Socialpsykiatrien

Fra Forsvarets strukturerede og stramme regimer til den afvekslende og dynamiske hverdag som vikar: Efter en karriere som befalingsmand, har Lars fundet en ny rolle, hvor han kombinerer sin erfaring med at lede mennesker og sin dybe forståelse og empati for de udsatte borgere, som han i dag arbejder med.

Lars har været med siden Mental Cares start, hvor han tager både dag- og aftenvagter hos bosteder i Midtjylland og på Fyn. Lars trives i livet som vikar, hvor han får mulighed for at hjælpe forskellige mennesker, der har brug for støtte.

Det her med at arbejde med mennesker, støtte dem og udvikle dem, er noget, der motiverer mig, og noget jeg på den ene eller anden måde altid har arbejdet med.

Når snakken falder på forskellen ved at være fastansat og vikar, skinner den gamle befalingsmand også stadig igennem med klart definerede missioner og faste mål:

Som vikar møder du ind, og så er der en konkret opgave, du skal fokusere på og løse, og så er det bare fedt, når det lykkes.

Fleksibiliten ved at være vikar

En af fordelene, som Lars vægter højt, er den store grad af fleksibilitet og ejerskab over sin egen hverdag.

At være vikar gør det muligt at få hverdagen til at hænge bedre sammen. Jeg kan eksempelvis arbejde weekender og holde fri i hverdagene, hvis det giver mening. Så kan jeg eksempelvis tage min datter ud af dagplejen og bare bruge en dag med ham. Jeg skal give afkald på færre ting i hverdagen, fordi jeg i højere grad kan planlægge mine dage.

Netop det at kunne vælge opgaver fra og til er også en af fordelene, som Lars ser ved at være vikar hos Mental Care, hvor der altid lyttes til vikarerne og deres umiddelbare tanker om en potentiel opgave.

Der er en nærhed mellem ledelsen og vikarerne, hvor der bliver lyttet til en. Jeg kan selv byde ind på de opgaver hvor jeg mener, at jeg kan bidrage og jeg kan også sige fra på opogaver. Man føler sig ikke bare som et nummer, der skal sendes ud for at tjene penge.

Tak til dig, Lars, for at dele din rejse som vikar samt det at være ansat hos Mental Care.

Interesseret i at blive vikar?

Som vikar får du spændende og udfordrende opgaver og frihed til at vælge dine arbejdstider. Du bestemmer selv, hvilke og hvor mange vagter du vil have. Det gør det nemt at få arbejdet til at passe med din hverdag.

Hos Mental Care kan du være sikker på at blive klædt ordentligt på til opgaverne, og du vil altid finde støtte og opbakning, når du har brug for det.

Læs mere om at blive vikar, hvor du også kan prøve vores lønberegner for at finde dit lønniveau.

Billede af en vikar